29. marts 2011. Så kom der killinger!

Wijelo_thumbnail

Efter en lang nat med veer fødte Ayana endelig kl. 06.30 den første killing. Det har en rigtig hård omgang og den lille sorrel pige kom ud med bagbenene først og sad fast da hovedet skulle ud. Måske var ørerne for store 🙂
Lone måtte give en hjælpende hånd, og der var ikke meget liv i den lille, da den var kommet ud. Efter lidt blid massage kom der dog det første lille piv, og som vågnede Ayana’s moderinstinkt også. En fin pige på 82 gram havde set dagens lys.
Efter en lille halv time kom nr. 2. Det var også en sæde fødsel, men her klarede Ayana det uden hjælp og der var fint liv i den lille. Endnu en pige 80 gram og vildtfarvet. Super godt gået….
Nr. 3 kom hurtigt efter. En MEGET lille sorrel pige på kun 46 gram. Det så ikke for godt ud, men der var liv og den lille skulle da have chancen.
Nu havde vi en meget træt mormis, der lå og hvilede sig i fødekassen. Vi vidste at der var mindst en killing tilbage, og Ayana fik også af og til lidt veer, men ingenting skete.
Kl. 13.00 syntes vi at Ayana virkede meget svag og kontaktede dyrlægen, som syntes vil skulle komme med hende med det samme. Ayana viste sig at være kold og dehydreret, så hun fik lagt varm væske under huden, samt fik kalk og ve-stimulerende. Der var dog ikke nogen stor virkning, og vi besluttede os for at få scannet hende for at se præcist, hvor mange killinger, der var tilbage i hende. Det viste sig at der var mindst en stor killing tilbage, men scanningen viste ingen liv 🙁 Da Ayana blev svagere besluttede vi os for at få foretaget et kejsersnit hurtigst muligt.
Tirsdag aften var Ayana og hendes tre små killinger tilbage i fødekassen i soveværelset. Hun var lidt groggy, men tog sog heldigvis godt af de små.
Torsdag har alle tre små piger det godt og vægten siger nu 120 gram for hver af de store og lille vejer 62 gram. Så hun hænger ved og vi krydser fingre og håber, at hun kan vokse sig stor og stærk.
Se billeder på killingesiden.