31. marts 2012 – Aby Breed BIS i Fredericia med BIS Killing

Wijelo_thumbnail

Lørdag d. 31. marts var vi taget med tre katte til Fredericia for at deltage i det allerførste Breed BIS (Best In Show) for Aby nogensinde.
Dette er blevet muligt efter en ændring i FIFE’s regler og kræver en deltagelse af minimum 50 Abyer. I Fredericia deltog 58 smukke Abyer i alle 4 farver samt en enkelt med sølv. Vi deltog med 4 vildtfarvede repræsentanter: Kronhede Cheeky Cheetah i klasse 8, Wijelo’s Countess Cassiopeia i klasse 7, Magicshine Firestorm i klasse 9 (som vi ejer sammen med Margith Hærslev) og Wijelo’s Dazzling Darcy i klasse 12.

Der var tilmeldt hele 29 vildtfarvede Abyer fordelt over 9 klasser så konkurrencen var meget hård om visse af certifikaterne.

Cheetah var først på dommerbordet og tog det hele med en så ophøjet mine, at dommeren måtte le højt. Intet kunne ryste min dronning, og viften med drillepinde blev ignoreret med det mest arrogante aby-look.

Hun fik sit andet CAPIB uden konkurrence og masser af roser. Dommeren valgte dog den smukke veteran DSM Ibis af Khartoum som sin bedste hunkastrat, så Cheetah’s dag stoppede der.
Næste kat var Cassie, som var lidt stresset og ikke havde den bedste dag. Dommeren gav hende dog mange roser og mente at hun var meget lovende, men manglede lidt udvikling, så hun blev EX 2 ud af 2 i sin klasse.

Så var det Stormy’s tur og her var der hele 4 smukke hankatte i kamp om et enkelt CAC. De mange hankatte tæt på var ikke lige Stormy’s kop te, og han var meget usikker på bordet. Udstillinger er
til tider lidt for meget for hans blide sind. Han fik en god bedømmelse og blev EX 2 ud af 4. Ikke helt utilfredsstillende trods alt.

Til sidst havde vi jo taget vores lille forkælede springfyr Darcy med. Hele formiddagen havde han tilbragt i buret med leg og en pæn flok beundrere foran. Der var rigtig mange, der gerne havde taget ham med hjem i tasken. Til sidst var han dog faldet i søvn og måtte vækkes da han skulle op til dommer Sabrine Drieling. Man vågner dog hurtigt når man er en 3 mdr. gammel abykilling og på bordet var han igen fuld af liv og spillopper. Han charmerede Sabrine fuldstændigt, fik mange roser og tog uden problemer sit første EX1 over en 1½ måned ældre killing. Dette betød så også at han var nomineret til Best In Show senere på dagen.
BIV (Best In Variant) i killing/Ungdyr gik dog fortjent til Margith Hærslev’s smukke pige Marica Little Sweet Rubina, som også blev nomineret.
Efter endnu en lille lur i buret var herren klar til at indtage scenen. Alle stewarderne var næsten klar til at slås om at holde ham, den lille charmør (Dazzling Darcy er et passende navn). På scenen havde han god konkurrence af en sorrel og en fawn killing. Begge ældre og mere udviklede end Darcy og jeg ventede ikke det store. Da der blev sagt at vinderen havde fået alle tre dommerstemmer regnede jeg ikke med at det var min kat, men sørme…
Darcy blev BIS killing på det allerførste ABY Breed BIS i FIFE. Vi jublede og kunne ikke få smilet af ansigtet. Det her er bare stort – han er jo en ægte Wijelo-kat.
Margith var også glad, da hendes opdræt, Marica, har leveret både faren og morfaren til Darcy.

Darcy med en lille del af alle sime præmier


Det skal også lige nævnes her at Margith’s Rubina også blev BIS med alle dommerstemmer, så vi havde virkelig noget at fejre med bobler bagefter i burringen.